maandag 3 april 2017

Hier ben ik weer!

Na twee bewogen weken heb ik terug even tijd om al mijn avonturen hier in Zuid-Afrika te vertellen.

Week 1 (20/03-26/03):

Op dinsdag 21/03 vierde ze hier Mensenrechtendag. Dit is een nationale feestdag en was iedereen thuis. Hierdoor heeft onze school op maandag ook een brugdag gemaakt. Tijdens deze twee dagen zijn we naar het strand geweest om ons even te ontspannen. Het is zalig dat het strand maar op 10 minuten rijden verwijderd is.

Voor ons project 'gezondheid' zijn we woensdag naar de winkel geweest om 60 tandenborstels + 60 tandplakverklikkers en 4.5 kg zeep te kopen.
We hebben voor dit project gekozen omdat we gaan kijken zijn naar de noden van de kinderen. Tijdens onze stageperiode hebben we gemerkt dat de kinderen een ongezonde levensstijl hadden.
Woensdag hebben we al ons materiaal voor ons project gemaakt. Zo hebben we 4,5 kg zeep moeten raspen om de leerlingen kleine zeepjes te laten maken.

Donderdag hebben we ons project dan uitgevoerd. De bedoeling was dat we elk uur telkens 11 of 12 leerlingen uit de klas gingen halen. Dit hadden we ook op voorhand naar de verschillende leerkrachten gecommuniceerd. Helaas waren er enkele leerkrachten die met deze regeling geen rekening hielden.
Zo hadden we het eerste halfuur geen leerlingen omdat ze eerst nog oefeningen moesten maken. Uiteindelijk kwamen er 15 leerlingen naar ons. We waren dan begonnen aan onze activiteiten maar midden in onze activiteit 'tanden poetsen' werden we gestoord omdat er enkele leerlingen terug naar de klas moesten gaan om hun oefeningen af te maken. Ik kon ze echter wel niet meteen laten gaan daar hun tanden roos zagen. Daarna heb ik deze 3 leerlingen naar de klas laten gaan maar helaas konden zij geen zeepjes maken.
De rest van de het project verliep vlot en de leerlingen waren heel enthousiast. Er waren zelfs leerlingen die vroegen of ze nog een keer mochten meedoen aan de activiteiten.































Vrijdag en zaterdag heb ik een hele dag gewerkt aan mijn portfolio voor buitenlandse stage. Zaterdagavond zijn we gaan eten in de McDonald's en daarna iets gaan drinken. Op zondag zijn we naar het strand gegaan. Er was toen ook toevallig een marktje. We hebben deze bezocht en ik heb voor mezelf een souvenirtje gekocht.



















Week 2 (27/03- 02/04):

Maandag, dinsdag en woensdag hebben we vooral gewerkt aan ons tweede project namelijk 'didactisch materiaal'. Hierbij zijn we gaan kijken naar de noden van de leerkrachten. Ze hebben namelijk niet erg veel middelen, sommige hebben zelfs geen computer en internet. We hebben voor hun per vak enkele leuke les ideeën, spelletjes, posters,... gebundeld.
Op maandag zijn we ook naar de bib hier geweest. Dit was voor mijn bachelorproef zodat ik enkele internationale bronnen kon raadplegen. De bib hier was redelijk verouderd.

Op woensdag zijn we nog enkele inkopen gaan doen voor ons project en op donderdag hebben we onze materialen dan overhandigd aan de leerkrachten. De leerkrachten waren er blij mee. Hopelijk maken ze er ook gebruik van.


Donderdagnamiddag zijn we naar het 'farmer' festival vertrokken. Dankzij de zoon van ons gastgezin konden we gratis mee omdat hij voor Kia auto's moest gaan promoten. We verbleven in Bushmans river tot zondag. Het festival zelf lag op een 40 minuten rijden verwijderd van het huisje.
Donderdag heeft de zoon met enkele collega's alles opgezet voor Kia en zijn wij het festival wat gaan verkennen. Er was nog niet veel te doen want het was nog niet open voor het publiek. 's avonds hebben we dan 'gebraaid' dit is een bbq.
Op vrijdag zijn we naar het strand gegaan en wat gewandeld.

Opnieuw was er een braai 's avonds.
Zaterdag zijn we dan een hele dag naar het festival geweest. Het was wel eerder een boerenmarkt.
Op het 'festival' was er ook een jumping wedstrijd en een dressuur wedstrijd (van paarden). Dit was de plaats waar je mij bijna heel de dag kon terugvinden. We hebben heel wat bijgeleerd over schapen scheren, over stieren en koeien die verkocht werden en over dat het rugby team 'Stormers' veel beter is dan de 'cheetahs'
Zondag zijn we nog even naar het festival geweest en zijn we opnieuw naar de jumping gaan kijken. Daarna hebben we alles ingepakt, opgeruimd en zijn we naar huis vertrokken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten